Профілактична медицина - Запобігання харчовим отруєнням, інфекціям і гельмінтозам
Неділя, 11.12.2016, 16:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу

Меню сайту
Реклама
Додай сайт
Статистика
Пошук
Block title
Спорткомплекс
Дошкольное развитие ребенка Обучение акробатики
Реклама
Мікробіологія
Попередження
При будь-якому використанні матеріалів сайту - посилання на http://profmed.at.ua обов'язково.
Для вирішення цього завдання потрібна висока санітарна культура і добрий санітарний благоустрій підприємств громадського харчування. Увесь шлях руху харчових продуктів, починаючи від постачального транспорту і закінчуючи споживанням їжі хворими, повинен бути в полі зору лікаря, який здійснює санітарний нагляд.

Харчовий блок має бути забезпечений доброякісною водою з розрахунку 30—50 л води на одного хворого, з них біля 10 л гарячої.

Узагальнюючи матеріали про спалахи отруєнь їжею, приготованою на підприємствах громадського харчування і в домашніх умовах, експерти ФАО/ВООЗ встановили, що головними причинами були:
недостатнє охолодження харчової сировини, напівфабрикатів або готової їжі, яку довго зберігали; 
приготування їжі задовго до вживання; зараження продуктів персоналом підприємств громадського харчування або домогосподарками (хворими чи бациловидільниками) внаслідок недотримання правил особистої гігієни;
недостатнє термічне оброблення їжі, особливо підозрілої щодо її свіжості; забруднення в процесі оброблення сировини, яку використовують без термічного оброблення;
недостатнє повторне теплове оброблення готової їжі, яка довго зберігається; оброблення сирої їжі і їжі, яка пройшла термічне оброблення на тих самих столах або на тому самому обладнанні, забруднення харчового обладнання або тари, недоброякісна вода.