Профілактична медицина - Отруєння харчовими продуктами тваринного походження
Неділя, 11.12.2016, 16:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу

Меню сайту
Реклама
Додай сайт
Статистика
Пошук
Block title
Спорткомплекс
Дошкольное развитие ребенка Обучение акробатики
Реклама
Мікробіологія
Попередження
При будь-якому використанні матеріалів сайту - посилання на http://profmed.at.ua обов'язково.
Із тканин тіла забійних тварин небезпечними для здоров'я людини в разі вживання в їжу є деякі залози внутрішньої секреції (надниркова, підшлункова і щитоподібна), багаті на біологічно активні речовини. Сім'яники і зобна залоза їстівні.

Відомі випадки отруєння м'ясом перепілок. Клінічна картина отруєння нагадує гафську хворобу, яка спричинюється споживанням риби, що харчувалася токсичними водоростями. Описано також отруєння людей унаслідок з'їдання ведмежої печінки, яка містить великі концентрації ретинолу (гіпервітаміноз А).

Складнішою проблемою є запобігання інтоксикації рибою та іншими гідробіонтами, що особливо актуально для тропічних країн, які ведуть промисли в океані. Розширення харчового використання біологічних ресурсів Світового океану пов'язане з промислом раніше не використовуваних в їжу організмів (глибоководні і малорозмірні риби, безхребетні, морські ссавці), серед яких є токсичні види. Останніми роками органи охорони здоров'я, клініцисти і гігієністи тропічних країн виявляють особливе зацікавлення потенціальною токсичністю морепродуктів і профілактикою аліментарних інтоксикацій у разі їхнього використання, оскільки кількість отруєнь досить велика. З іншого боку, останнє десятиріччя характеризується значним прогресом у вивченні етіології, епідеміології і досвіду профілактики отруєнь продуктами моря.